Alcomet - Providing opportunities

„Алкомет“ с награда за ИТ проект в сферата на промишлеността за 2017 година

22.02.2018
„Алкомет“ с награда за ИТ проект в сферата на промишлеността за 2017 година

Проект на „Алкомет“ беше отличен като най-добър в сферата на промишлеността в традиционния конкурс, който вестник „Computerworld България“ и ICT Media организират за 14-та година. Церемонията по награждаването на победителите от конкурса „ИТ проект на годината“ се състоя на 21 февруари 2017 г. в Гранд хотел „София“.

В оспорваната надпревара през 2017 г. се включиха общо 25 ИТ проекта, 11 от които са реализирани в публичния сектор, а останалите 14 кандидатури са от корпоративния. Тази година журито излъчи победители в общо 9 категории, включително „Централна администрация“, „Общинска администрация“, „Здравеопазване“, „Образование“, „Транспорт и логистика“, „Промишленост“, „Банки“, „ИТ и аутсорсинг“ и „Телекомуникационни и комунални услуги“. Десетата специална награда бе определена от членовете на комисията за използване на иновативна технология.

С най-много гласове в категория „Промишленост“ се класира проектът на Алкомет „Mиграция към Microsoft Navision 2017, внедряване на APS система и MES решение„. Реализиран е съвместно от специалистите в „Алкомет“, Siemens Preactor и външен партньор. Отличието за внедряването бе връчено на Георги Апостолов, ръководител на отдел „Информационно обслужване“ в „Алкомет“ от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. В словото си при получаване на наградата Апостолов подчерта, че темата е много важна за всички български производители и, че наградата е отличие за работата на целия екип на шуменската компания, ангажиран с проекта, а благодарение на организаторите подобни проекти добиват по-голяма гласност сред българската общественост.

Нашият проект започна преди година и ще продължи още поне толкова. Положителното е, че вече можем не само да разкажем, а и да покажем интеграция от стара индустриална система към MES ERP. Така че, всеки, който има интерес, е добре дошъл да види. По-важното за мен е всички български производители да осъзнаят, че трябва да направят дигитализация на производството си – дали с нашето решение, дали с друго няма никакво значение. Ако не го направят, пазарът ще ги притисне. Те не трябва да чакат да реагират на пазарния натиск, а да го направят възможно най-бързо„, заяви Георги Апостолов.

Благодаря, че ме направихте част от това важно за българската икономика събитие. БТПП познава добре фирмата “Алкомет”, нейния собственик и екипа ѝ от години. Те заслужават тази награда, защото показват едно устойчиво развитие и съм сигурен, че ще имат още много успехи, което им пожелавам искрено. В знак на това, че тази награда е напълно заслужена, ние ще осигурим 360-градусово заснемане на фирмата и ще я поставим сред първите компании, които ще участват в дигиталната карта на бизнеса в България“, заяви от своя страна Цветан Симеонов при връчване на приза.