Alcomet - Providing opportunities

Апаратура от последно поколение дари “Алкомет” на шуменската болница

27.04.2016
Апаратура от последно поколение дари “Алкомет” на шуменската болница

Шуменската многопрофилна болница за активно лечение получи биохимичен анализатор за нуждите на клиничната си лаборатория, както и автоклавируема бормашина за отделението по ортопедия и травматология vytorin 10 40 generic. Дарението връчи днес председателят на надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет Индже.

Апаратурата е на стойност 69 846 лв.

Биохимичният анализатор, модел AU480на щатската фирма Beckman Coulter, може да обработва едновременно 80 проби, от които 22 спешни. Апаратът е най-ново поколение и притежава едно от най-широките менюта за изследване на 130 показателя в областта на биохимичния анализ. Също така използва до няколко пъти по-малко количество реактив и постига изключително ниска себестойност на резултата, тъй като работи с постоянни кварцови кювети.

„Уверявам ви, че дарената апаратура ще бъде използвана професионално в полза на пациентите, за по-високо качество и снижаване на общоболничните разходи. Техническите характеристики на тази апаратура са гаранция, че резултатите от изследванията ще имат изключителна достоверност и ниска себестойност, така ще подобрим грижата за пациентите“, каза директорът на болницата д-р Атанас Атанасов, като подчерта, че това е най-голямото дарение, като стойност, което болницата е получавала.

„Сигурен съм, че д-р Атанасов и неговите колеги ще продължат да се грижат по най-добрия начин за нашите пациенти. Това наше партньорство ще продължи и в бъдеще. Силно се надявам нивото на българското здравеопазване да достигне нивото на европейското. Пожелавам ви успехи и дано това се постигне по-скоро“, каза Фикрет Индже.

#gallery-2 {
margin: auto;
}
#gallery-2 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-2 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-2 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */