Alcomet - Providing opportunities

В деня на спортния си празник Алкомет АД откри детска площадка на Шуменското плато

19.05.2017
В деня на спортния си празник Алкомет АД откри детска площадка на Шуменското плато

Детски кът с люлки, пързалки и катерушки бе открит на спортен празник на „Алкомет“ АД на поляната до Стария град, който се проведе на 19.05.2017 г. Лентата прерязаха председателят на надзорния съвет на фирмата Фикрет Индже и експертът от Природен парк „Шуменско плато“ Светла Колева.

„Както обещахме и миналата година, ние ще продължим да се грижим за нашата поляна и всяка година тя ще става все по-красива. Шуменските деца заслужават това съоръжение, заслужават и повече“, каза Фикрет Индже. Той благодари на дирекцията на Парка за дадената възможност „Алкомет“ да се грижи за поляната, на която повече от 10 години работниците и служителите  правят фирмения си спортен празник.

И тази година в него взеха участие над 400 души.

Състезанията се проведоха в спортовете футбол, волейбол, теглене на въже, дартс и канадска борба.

Преди тях танцов поздрав отправиха момичетата и момчетата от ансамбъла за народни песни и танци „Луди Млади“ при СОУ „Сава Доброплодни“.

Малко по-късно започнаха и спортните игри в направленията- футбол, волейбол, теглене на въже, дартс и канадска борба.

Стартът на футболните срещи даде Фикрет Индже.

След финала на игрите бяха наградени отборите-победители от различните спортове.

Победители в дисциплината „Футбол на малки вратички“ станаха Леярен цех. На второ място се класира отбора на Логистика, а трето място зае Пресов цех.

Щампиони във волейбола станаха отново Леярен цех, следвани от Финанси.

Най-прецизен мерник в дисциплина „Дартс“ имаха Емял Мустафова и Деница Велева, следвани от Владимир Герчев и Димитър Трифонов. Третото място бе за Сабиха Сали и Емине Алишова

Много оспорвана дисциплина бе „Теглене на въже“. Леярен цех взеха първото място, следвани от Пресов цех на второ и Валцов цех – трето място.

Шампион в дисциплината „канадска борба стана Ангел Ангелов, следван от Пламен Ленинов на второ място и Венци Николов – на трето.