Alcomet - Providing opportunities

„Алкомет“ с пореден приз в класацията на True leaders

14.12.2017
„Алкомет“ с пореден приз в класацията на True leaders

ICAP Bulgaria, част от ICAP Group – най-голямата Група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа, за пета поредна година отличи водещите компании в България, с наградите “TRUE LEADERS”.

Събитието се състоя на 12 декември 2017г., в зала Rainbow Plaza София. TRUE LEADERS  компаниите бяха наградени по време на официална церемония, в присъствието на повече от 300 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

Инициативата TRUE LEADERS отличава всички компании, лидери в сектора, в който оперират, отговарящи едновременно на няколко измерими и обективни критерии (според официално публикувани данни), без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване.

Наградените компании отговарят на следните критерии:

Да са сред 300-те най – печеливши компании по  EBITDA за 2016, което означава печалба, преди данъци, такси и амортизации. За „Алкомет“ тя е 44, 976 млн. лв.

Да са увеличили броя на своя персонал (2016 спрямо 2015). За „Алкомет“ те са 940 души.

Да имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score  B2 – A1), като за шуменската фирма тя е А2.

Да са лидер в своя сектор

За четвърта поредна година „Алкомет“ АД получи награда като лидер в производството на алуминииеви изделия. Наградата на Нели Тончева, член на Управителния съвет и директор на отдел „Продажби“ в шуменската компания връчи Илиян Георгиев, главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Българо Американска Кредитна Банка.