Alcomet - Providing opportunities

ИТ ръководителят на Алкомет с награда „ИТ мениджър на годината“

11.12.2013
ИТ ръководителят на Алкомет с награда „ИТ мениджър на годината“

Георги Апостолов, ръководителят на отдел „Информационно обслужване“, към „Алкомет“ АД е отличен с приза „ИТ мениджър на годината“, в категория „Ефективност“. Отличието се присъжда в рамките на шестия годишен конкурс за ИТ Мениджъри, организиран от ICT Media, който се проведе на 11 декември в хотел „Шератон“, гр. София.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Георги Тодоров лично награди заслужилия ръководител от Алкомет. Основната идея на конкурса „ИТ мениджър на годината“ е да отличи ИТ директорите, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии, както и да открои важната роля на ИТ мениджърите в ръководството на компаниите.

„Алкомет“ АД инвестира в модерно и съвременно оборудване над 80 млн. Евро през последните 10 години. За компанията ефективно фунциониращата ИТ инфраструктура е изключително важна, тъй като цялото оборудване в Алкомет комуникира през тази инфраструктура. Усилията на ИТ екипа и неговия ръководител – Георги Апостолов също са фокусирани върху ефективността, което заслужено  бе отчетено от журито на конкурса.

Освен Георги Апостолов, носители на наградата „ИТ мениджър на годината“ за 2013 г. са Пламен Зюмбюлев,директор на „Експлоатация на телекомуникационна мрежа и ИТ“ в Мобилтел /в категория Мениджмънт/, както и Светослав Богданов, ИТ мениджър от Баухаус България/ в категория „Иновации“/. Наградите бяха връчени от Георги Тодоров, зам.-министър на транспорта, ИТ и съобщенията, Красин Димитров, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и Мирослав Вичев, председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК.