Alcomet - Providing opportunities

Шуменското Родилно получи модерен 4D ехограф

25.06.2015
Шуменското Родилно получи модерен 4D ехограф

Родилно отделение на шуменската Многопрофилна болница за активно лечение вече разполага с 4D апарат за ултразвукова диагностика в реално време. Ехографът е закупен със средства от „Алкомет“ АД.

На 16.06.2015 г. дарението получиха директорът на МБАЛ д-р Юлия Димитрова и началникът на Родилно отделение д-р Ивайло Балабанов.

„Знаете кой е най-големият проблем на България – раждат се малко деца. Надявам се да вдъхнем кураж на младото поколение на Шумен и да има повече бебета. Много се надявам това добро оборудване да служи на гражданите на града под контрола на тези добри специалисти тук“, каза председателят на надзорния съвет на “Алкомет” Фикрет Индже.

„Това е със сигурност най-голямото дарение, което нашето отделение е получавало. Апарат от такъв клас е крайно необходим за функционирането на Родилно отделение. Благодарение на своите възможности той дава възможност за една по-бърза и точна диагностика. Това е първият 4Д апарат в нашата болница“, каза д-р Балабанов.

„Ние смятаме г-н Индже за наш приятел, защото само приятел може така системно и с човещина да подпомага по този начин болицата. Още веднъж искрено благодаря“, каза Юлия Димитрова, като напомни, че фирмата вече е подарила на болницата апарат за хемодиализа, апарат за фотолечение за Неонатологично отделение, както и средства за ремонта на сградата на ТЕЛК.

Апаратът LOGIQ 6 е на лидера в производството на медицинска техника GE Healthcare. Представлява високопроизводителна цифрова ултразвукова система, последно поколение. Струва 56 400 лв.